Lübnan Hizbullah'ı işgal hedeflerine onlarca roket fırlattı

Lübnan Hizbullahı, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Siyonist "Yerden" kışlasına 50'den fazla roket fırlattı.
Lübnan Hizbullahı'ndan yapılan açıklamada, işgalci Siyonistlerin Bekaa Vadisi'ni hedef alan saldırılarına tepki olarak işgal altındaki Suriye Golan'ındaki siyonist "Yerden" kışlasına 50'den fazla Katyuşa roketi fırlatıldığı belirtildi.
Açıklamada, bu kışlanın siyonist işgalinin "savaş zamanlarındaki ana komuta merkezi" olduğu bildirildi.
Öte yandan Güney Lübnan köylerinin bombalanmasına tepki olarak Hizbullah, Hanita yerleşimine konuşlanan işgal askerlerini top mermileriyle hedef aldı.
Hizbullah ayrıca Hanita Ormanı'ndaki bir siyonist piyade kuvvetini top mermileriyle hedef alarak doğrudan isabet elde etti.
Aynı zamanda Hizbullah mensupları, “Ştola” yakınındaki başka bir siyonist piyade kuvvetini roketlerle hedef aldılar ve burada doğrudan isabet elde ederek işgalciler ölü ve yaralı bıraktılar.
Hizbullah, yaptığı açıklamalarda, bu operasyonların Gazze Şeridi'ndeki kararlı Filistin halkına ve onların direnişine destek amacıyla geldiğini doğruladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.