Lübnan'da işgalin son saldırılarında 59 kişi şehit oldu
Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalin son 24 saatte gerçekleştirdiği hava saldırılarında 59 kişinin şehit olduğunu bildirdi.
İşgalci rejimi hava kuvvetleri, bir gün içinde Lübnan'ın yoğun nüfuslu bölgelerine 134 saldırı gerçekleştirdi.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Operasyon Merkezinin verilerine göre işgalciler Sayda ve Tire'nin güney bölgeleri (54), Nebatiye (48) ve Baalbek-Hermel (17) bölgelerinde onlarca yeri bombaladı.
Son 24 saat içindeki işgal saldırılarında 59 kişi şehit oldu, 112 kişi de yaralandı.
Bakanlık, Ekim 2023'ten bu yana işgalin bombalaması ve topçu saldırıları nedeniyle şehit sayısının 3 bin 583'ten 3 bin 642'ye, yaralı sayısının ise 15 bin 244'ten 15 bin 356'ya çıktığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.