Lübnan'da işgalin son saldırılarında 59 kişi şehit oldu

Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalin son 24 saatte gerçekleştirdiği hava saldırılarında 59 kişinin şehit olduğunu bildirdi.
İşgalci rejimi hava kuvvetleri, bir gün içinde Lübnan'ın yoğun nüfuslu bölgelerine 134 saldırı gerçekleştirdi.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Operasyon Merkezinin verilerine göre işgalciler Sayda ve Tire'nin güney bölgeleri (54), Nebatiye (48) ve Baalbek-Hermel (17) bölgelerinde onlarca yeri bombaladı.
Son 24 saat içindeki işgal saldırılarında 59 kişi şehit oldu, 112 kişi de yaralandı.
Bakanlık, Ekim 2023'ten bu yana işgalin bombalaması ve topçu saldırıları nedeniyle şehit sayısının 3 bin 583'ten 3 bin 642'ye, yaralı sayısının ise 15 bin 244'ten 15 bin 356'ya çıktığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), mart ayında siyonist rejimin ateşkesi bozmasından bu yana Gazze'de 737 binden fazla kişinin yerinden edildiğini açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.