Lübnan'da işgalin son saldırılarında 59 kişi şehit oldu

Lübnan Sağlık Bakanlığı, işgalin son 24 saatte gerçekleştirdiği hava saldırılarında 59 kişinin şehit olduğunu bildirdi.
İşgalci rejimi hava kuvvetleri, bir gün içinde Lübnan'ın yoğun nüfuslu bölgelerine 134 saldırı gerçekleştirdi.
Sağlık Bakanlığı'na bağlı Acil Durum Operasyon Merkezinin verilerine göre işgalciler Sayda ve Tire'nin güney bölgeleri (54), Nebatiye (48) ve Baalbek-Hermel (17) bölgelerinde onlarca yeri bombaladı.
Son 24 saat içindeki işgal saldırılarında 59 kişi şehit oldu, 112 kişi de yaralandı.
Bakanlık, Ekim 2023'ten bu yana işgalin bombalaması ve topçu saldırıları nedeniyle şehit sayısının 3 bin 583'ten 3 bin 642'ye, yaralı sayısının ise 15 bin 244'ten 15 bin 356'ya çıktığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.