Lübnan'da şehid sayısı 2 bin 710'a yükseldi
Siyonist işgal rejiminin 8 Ekim 2023'ten bu yana Lübnan'a yönelik saldırılarında 2 bin 710 kişi şehid oldu.
Katil rejimin, Lübnan'ın Baalbek ve Bekaa bölgelerine yönelik hava saldırıları devam ediyor.
Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre 8 Ekim 2023'ten bu yana ülkeye yönelik saldırılarda şehid olanların sayısı 2 bin 710'a, yaralananların sayısı da 12 bin 592'ye yükseldi.
Bakanlığın verilerine göre, geçen yıl ekim ayında başlayan savaştan bu yana saldırılarda en az 168 sağlık çalışanı katledildi. Bu saldırılar savaş suçu teşkil ediyor.
Saldırılar nedeniyle ülke içerisinde yüz binlerce kişi yerinden oldu.
Ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut ve kuzeye göç dalgası devam ederken, yaklaşık 500 bin kişinin ise Suriye'ye geçtiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.