Kassam Tugayları'nın, Lübnan'ın güneyinden fırlattığı füzelerin "Kiryat Şimona"ya düşmesi sonucu büyük yıkımlar oluştu.
Lübnan'daki Kassam Tugayları, işgalcilerin Gazze'de Filistinlilere yönelik katliamlarına tepki olarak Perşembe akşamı, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Kiryat Şimona" yerleşim yeri ve çevresini 12 füzeyle hedef aldığını duyurdu.
İşgal medyası ise Kiryat Şimona'ya atılan füzelerin dördünün açık alan, birinin ana cadde olmak üzere 5 füzenin düştüğünü bildirdi.
Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde Lübnan'ın güneyinden gelen bir füzenin düşmesi sonucu Kiryat Şimona'nın merkez caddesinde meydana gelen yıkım ve yangın sahnelerini gösterdi.
Öte yandan düşen füze sonucu iki siyonist yerleşimcinin yaralandığı bildirildi.
Bu arada işgal medyası, Kiryat Şimona ve Celile yerleşim yerlerindeki işgalcilerden "Lübnan topraklarından bir insansız hava aracının girdiği şüphesi üzerine" güvenli bölgelere gitmelerinin istendiğini bildirdi.
Siyonist muhabir: Bunlar Hizbullah'tan bir mesajdır
Bu bağlamda Kanal 13'ün kuzeydeki muhabiri Şilomi Aldar, "Kiryat Şimona sakinleri İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana bu tür yaralanmalar (roket düşmesi) yaşamadılar, özellikle de burada her zaman Top sesleri duyuyorum." dedi.
İşgal ordusunu sürekli ateş açıldığını aktaran Aldar, "Kulak delici bir ses var. Sürekli bir savaş atmosferi var. Burada her şey titriyor." diye ekledi.
Aldar, "Söylenmesi gereken önemli bir şey var ki, bu akşam kuzey sınırında yaşanan gerginlik boşuna değil. Bunlar, Lübnan'daki Hizbullah'tan bir mesajdır. Hizbullah israile, Gazze'de çatışmalar genişlerse burada olduklarının ve bir şeyler yapacaklarının mesajını veriyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.