Maduro'dan Filistin ve Lübnan halkıyla dayanışma çağrısı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Hizbullah Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah'ın şehadet emrinin Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezinden verildiğini belirtti.
Hizbullah'a taziyelerini sunan Maduro, Müslümanların, dünya halklarının, Arap halklarının seslerini yükseltmeye, Lübnan halkıyla birlikte Filistin halkının yanında durma çağrısında bulundu.
Maduro, "Bugün Arap halklarının, Müslüman dünyasının liderlerinden Hizbullah Genel Sekreteri Sayın Hasan Nasrallah'ın suikaste uğradığını öğrendik. Venezuela Bolivarcı güçlerinin devrimci tarihsel bloğu adına, Hizbullah'la, ailesiyle ve Lübnan halkıyla dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Ve bu suçu reddediyoruz. Bunu meşrulaştırmak istiyorlar. Ama ona suikast düzenlediler, binalara, komşulara saldırdılar ve yüzlerce insanı öldürdüler. Buna ne diyorsunuz? Suç. Saldırı emri Birleşmiş Milletler'in New York'taki merkezinden verilmiştir. Ve dünyanın korkakları sessiz kaldı. Ama kimse başkaldıran halkların sesini susturamayacak. Bu yüzden dünya halklarını, Müslüman halkları, Arap halklarını seslerini yükseltmeye ve Lübnan halkıyla birlikte Filistin halkının yanında durmaya çağırıyorum." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.