Malezya'dan Refah Sınır Kapısı'na heyet

Malezya, siyonist rejimin BM kuruluşuna yönelik saldırısı ve bazı Batılı ülkelerin yardımları dondurmasının ardından Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) 2,1 milyon dolar yardımda bulunacağını açıkladı.
Malezya Dışişleri Bakan Yardımcısı Muhammed Emin başkanlığındaki bir Malezya parlamento heyeti, insani yardımların Gazze'deki Filistin halkına ulaştırılması için Kahire'ye gitti.
Heyet üyeleri yaptıkları açıklamada, "Mısır-Filistin sınırındaki Refah Sınır Kapısı'na ulaşarak sınır kapısının açılması ve Filistin halkına insani yardım ulaştırılması için baskı yapmayı amaçladıklarını" belirttiler.
Hükümetin, Filistin halkını desteklemek amacıyla yürüttüğü "İhsan" kampanyasının denetim ekibinin başkanı olan Shahrul Aman, "Malezya'nın Mısır Kızılayı'na 250 bin dolar, Filistin Kızılayı'na ise yarım milyon dolar yardımda bulunduğunu" belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.