Mısır: Filistin devleti kurulmadan bölgede güvenlik olmayacak

Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdulati, Kahire'nin ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve ikinci aşama müzakerelerinin başlamasını sağlamak için ABD ve Katar ile iş birliği yaptığını belirtti.
Mısır Dışişleri Bakanı Abdulati, Avrupa Birliği ülkelerinin Gazze’de ateşkesin sağlanması ve sürdürülmesi için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.
Ayrıca, Gazze Şeridi’nin yeniden inşasının Filistinlilerin yerinden edilmeden gerçekleşmesi gerektiğine dikkat çekerek, Filistinlilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) Gazze ve Filistin topraklarındaki rolüne hiçbir alternatif olmadığını vurguladı.
Abdulati, "Filistin devleti kurulmadan bölgede güvenlik sağlanamaz" diyerek Gazze’nin yeniden inşasına yönelik uluslararası desteği artırmaya çalıştıklarını ve Mısır’ın Gazze'de ateşkesin ikinci aşama müzakerelerinin başlaması için çabalarını sürdüreceğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.