Mısır, Gazze'deki katliama rağmen siyonist rejimle ticareti artırıyor
Siyonist rejim doğalgazının Mısırlı ithalatçısı Blue Ocean Enerji ve Tel Aviv merkezli muadili Isramco, Mısır'a ilave 4 milyar metreküp doğalgaz pompalamak üzere anlaşmaya vardı.
Gazze'ye yönelik katliam ve soykırımın beşinci ayına girildiği bir dönemde, siyonist rejim doğalgazının Mısırlı ithalatçısı Blue Ocean Enerji ve Tel Aviv merkezli muadili Isramco, geçtiğimiz hafta 11 yıllık bir süre zarfında Mısır'a ilave 4 milyar metreküp doğalgaz pompalamak üzere yeni bir anlaşmaya vardı.
Anlaşma, ihraç edilen gaz miktarını, siyonist rejimin 7 Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik saldırısından önce Mısır'a ihraç ettiği miktarın iki katına çıkarıyor.
Mısır, 2023 yılı ortalarında siyonist rejim ile imzaladıkları ekonomik anlaşmayı sürdürerek Temmuz 2025'ten itibaren işgal altındaki topraklardan gaz ithalatını iki katına çıkarmaya çalışıyor.
Uzmanlar, siyonist rejimin Mısır pazarındaki varlığını derinleştiren stratejik ekonomik projelere, gerektiğinde siyasi şantaj için kullanılmak üzere göz yumulmasından endişe ediyor.
Ayrıca uzmanlar, Gazze'ye yönelik saldırının ardından, Tel Aviv'in Mısır gaz şebekesine giden boru hatlarına gaz pompalamayı beş gün boyunca tamamen durdurarak, ülke genelinde elektrik kesintilerine yol açtığını ve daha sonra Mısırlı yetkililerin Gazze'ye yönelik saldırıya verdiği tepkilere göre kademeli olarak eski haline getirdiğini hatırlatıyor.
Halkın yoğun tepkisine rağmen Mısır hükümeti, siyonist rejimle ticareti artırmaya devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.
ABD’nin Nevada eyaletinde 5.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Dışişleri Bakanlığı, Rusya bağlantılı gemilere yönelik saldırılar sonrası Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi ve Rusya’nın maslahatgüzarının bakanlığa çağrıldığını açıkladı.