Mısır ve Ürdün'den Al-Tabain katliamı için kınama

Mısır ve Ürdün Dışişleri Bakanlıkları, işgalcilerin Gazze'deki Al-Tabain Okulu'nda kalan Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamı kınadılar.
işgalcilerin Gazze'deki Al-Tabain Okulu'nda kalan Filistinlilere yönelik sabah namazında gerçekleştirdiği ve 100'den fazla kişinin şehid olduğu katliama tepkiler geliyor.
Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Gazze'de ateşkes sağlamaya yönelik çabalar yoğunlaştığında savunmasız sivillere karşı işlenen suçlar, israil tarafında savaşı sona erdirme yönünde siyasi irade eksikliğinin kesin kanıtıdır." denildi.
Ürdün Dışişleri Bakanlığı ise, "Al-Tabain Okulu katliamı, uluslararası hukukun açık bir ihlalidir ve sivillerin ve barınma merkezlerinin sistematik olarak hedef alınmasının yoğunlaştırılmasıdır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.