Mısır'daki Vodafone, iletişimin koptuğu Gazze için mobil istasyonlar kuracak

Vodafone Mısır Yönetim Kurulu Başkanı Hani Mahmud, Mısır-Gazze sınırında kurmak üzere mobil istasyonlar hazırladıklarını duyurdu.
Vodafone Mısır Yönetim Kurulu Başkanı Hani Mahmud, El Şark TV kanalına, Gazze'de yaşanan iletişim ve internet kesintisi hakkında konuştu.
Mahmud, şunları söyledi:
"İnterneti ve mobil ağları güçlendirmek amacıyla devlet kurumlarıyla koordineli olarak Mısır-Gazze sınırına ulaştırmak üzere mobil istasyonlar hazırladık. Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, Gazze'de iletişimin ve internetin yeniden sağlanmasının önemine dikkat çekmişti. Çünkü iletişim vesilesiyle birçok mağdur ve yaralı kurtulabilir."
Öte yandan Elon Musk, Cumartesi günü kendisine yöneltilen çağrılar yanıt olarak, "SpaceX'in Starlink hizmetinin Gazze'deki "uluslararası kabul görmüş yardım kuruluşları" ile iletişim hatlarını destekleyeceğini söyledi.
İşgalci siyonist rejim, Cuma akşamı Gazze'ye eşi benzeri görülmemiş bir saldırı düzenlemiş ve Gazze'nin iletişim ve internetinin kesmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen’in, işgalci siyonist rejim ve Amerika'ya karşı, mazlum Filistin halkına, ümmetin özgür insanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti’ne, sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'nın Sumi, Harkiv ve Donetsk bölgelerinde 6 yerleşim biriminin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı.
Ukrayna ile Rusya arasında esir takası gerçekleştiği bildirildi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.