Moskova, İHA saldırısı üzerine İsveç Büyükelçisini Dışişleri'ne çağırdı
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Stockholm'deki Rusya Büyükelçiliği'ne yönelik insansız hava aracı (İHA) saldırıları nedeniyle İsveç'in Moskova Büyükelçisi Kristina Johannesson'u Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak sert protestoda bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, 2 Temmuz gecesi Rusya'nın Stockholm Büyükelçiliği'ne iki İHA ile düzenlenen saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek, İsveç makamlarının diplomatik temsilciliğin güvenliğini sağlama konusundaki yetersizliği eleştirildi.
Açıklamada, İsveçli yetkililerin ve kolluk kuvvetlerinin, Rusya'nın yurt dışındaki diplomatik temsilciliklerine yönelik güvenlik sorunlarının giderek artmasına ve İHA'larla gerçekleştirilen sistematik saldırılara karşı etkili önlem almadığı ifade edildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsveç'ten, 1961 tarihli Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini eksiksiz yerine getirmesini ve benzer olayların tekrar yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri almasını talep etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuveyt Dışişleri Bakanı Cerrah Cabir el-Ahmed es-Sabah ile bir araya geldi.
Hindistan'ın Maharaştra eyaletinde etkili olan muson yağışlarının yol açtığı sel, toprak kayması ve bina çökmelerinde 19 kişi hayatını kaybetti.
Arnavutluk’ta Trump bağlantılı turizm projesine karşı başlayan gösteriler büyüyerek devam ediyor. Gösterilerin 35. gününde, ellerinde flamingo maketleri ile on binlerce kişi sokaklara döküldü.
ABD'li teknoloji şirketi Microsoft, yapay zekâ yatırımlarının finansmanını sağlamak amacıyla yaklaşık 4 bin 800 çalışanını işten çıkarma kararı aldı.