MSB'den Suriye'de bulunan toplu mezara ilişkin açıklama

Milli Savunma Bakanlığı, PKK tarafından Afrin'de boş bir arazide gömülen 35 kişinin cesedine ulaşıldığını bildirdi.
Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"2018 yılı Ocak ayında PKK/YPG’li teröristlerin Afrin'in merkez mahallesindeki boş bir arazide toplu ceset gömdükleri bilgisi üzerine harekete geçilerek söz konusu arazide kazı çalışması yapıldı.
Savcı gözetiminde yapılan kazıda, çuvalların içine konmuş şekilde 35 ceset bulundu. Bölgede kazı çalışması devam ederken ceset sayısında artış olabileceği değerlendiriliyor." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Pakistan ile Hindistan arasındaki gerilim devam ederken, Pakistan'dan yapılan açıklamada, "Şimdiye kadar Hindistan'ın İsrail yapımı tam 77 SİHA'yı düşürdük" denildi.
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Polonya Başbakanı Donald Tusk, herhangi bir saldırı durumunda tarafların birbirine karşılıklı destek vermesini öngören bir savunma maddesi içeren yeni bir iş birliği ve dostluk anlaşması imzaladı.
Siyonist rejimin uyguladığı abluka nedeniyle Gazze'de 65 binden fazla çocuğun açlık kaynaklı ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.
ABD'de, Filistin'e destek verdiği için haftalardır gözaltında tutulan Tufts Üniversitesi doktora öğrencisi Rümeysa Öztürk, serbest bırakıldı.