Mukteda es-Sadr Irak'taki seçimlere katılmayacağını açıkladı
Irak'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, ekim ayında yapılması beklenen genel seçimlere katılmayacağını açıkladı.
Sadr, yaptığı açıklamada, "Seçimlere katılmayacağımı ilan ediyorum. Mevcut ve gelecek hükümetten de elimi (desteğimi) çekiyorum." ifadelerini kullandı.
Sadr, ülkede yaşananların "halkı ezdirme planı" olduğunu ve yöneticilerin yolsuzluk yaptığını savundu.
Sadr'a bağlı Sairun Koalisyonu, 329 sandalyeli Irak Parlamentosu’nda 54 milletvekiliyle birinci parti konumunda bulunuyor.
Irak'ta 10 Ekim'de erken seçime gidilmesi planlanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ekvador’da bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 21 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi de yaralandı.
Vietnam'da bir yolcu otobüsünün, heyelan nedeniyle göçük altında kalması sonucu 6 kişi hayatını kaybetti, 32 kişi yaralandı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, tütünün her yıl 7 milyon insanın ölümüne yol açtığını belirtti.
Güney Kore ile Japonya'nın 1999 ila 2017'de 10 kez düzenlediği ancak 2018'de askıya aldığı ortak deniz tatbikatının bu ay devam ettirilmesine yönelik planlar iptal oldu.