Mülteciyi tekmeleyen gazeteci suçsuz bulundu

Macaristan’da üst mahkeme, mülteci bir kız çocuğunu tekmeleyen ve kucağında çocuğunu taşıyan Suriyeli mülteci bir babaya çelme takarken görüntülenen gazeteciyi suçsuz buldu.
2015 yılının Eylül ayında bir mülteci kafilesinin Sırbistan sınırından Macaristan'a girişi esnasında mültecileri tekmeleyen ve kendilerine çelme takan görüntüsüyle tepki toplayan Macar gazeteci Petra Laszlo, suçsuz bulundu.
Macaristan’da üst mahkeme, Laszlo'ya verilen tecilli 3 yıllık hapis cezası kararını bozdu. Üst mahkeme gerekçeli kararında, gazetecinin “saldırganlıktan” değil, sadece “kötü davranıştan dolayı” yargılanabileceğine hükmetti.
Gazetecinin, 2015 yılının Eylül ayında bir mülteci kafilesinin Sırbistan sınırından Macaristan'a girişi esnasında mülteci bir kız çocuğunu tekmelemesi ve kucağında çocuğunu taşıyan Suriyeli mülteci bir babaya çelme takması, bütün dünyada büyük tepki toplamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nde siyonist işgalcilerin ablukası nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 425'e yükseldiği bildirildi.
Malezya Başbakanı Enver İbrahim, işgalci rejimin bölgedeki eylemlerini durdurmak için söz ve açıklamaların yeterli olmayacağı uyarısında bulundu.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, işgal altındaki Filistin topraklarına yönelik ziyaretinde, Washington'un işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırısında "sarsılmaz desteğini" sürdüreceğini belirterek, HAMASı'ın "ortadan kaldırılması" çağrısında bulundu.
Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının soykırıma dönüştüğünü ifade ederek, Tel Aviv yönetiminin müzakereleri bilinçli şekilde sabote ettiğini belirtti.