Nasrallah, Cemaat-i İslamiye Genel Sekreteri Takuş ile bir araya geldi

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Lübnan Cemaati-i İslamiye Genel Sekreteri Muhammed Takuş ile siyonist işgal rejiminin Gazze ve Lübnan'a yönelik saldırılarını görüştü.
Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Nasrallah, Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Muhammed Takuş ile Lübnan ve Filistin'deki son siyasi ve güvenlik gelişmelerini ele aldı.
Lübnan Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Nasrallah, Hizbullah Siyasi Konsey üyesi Abdülmecid Ammar'ın da hazır bulunduğu görüşmede, Gazze'deki direniş ve onun onurlu halkını desteklemenin önemini vurguladı.
Son haftalarda Tel Aviv ve Hizbullah arasındaki gerginliğin tırmanması, özellikle de işgal ordusunun bir hafta önce Lübnan'a yönelik geniş çaplı bir saldırı için operasyonel planları onayladığını duyurmasının ardından, olası savaş riski artmıştı.
Hizbullah, siyonist rejime yönelik operasyonlarının durmasını, Gazze'ye yönelik savaşın sona erdirilmesi şartına bağlıyor.
Başta Hizbullah olmak üzere Lübnan'daki gruplar, 8 Ekim'den bu yana Mavi Hat boyunca İşgal ordusuyla her gün karşılıklı çatışmaya giriyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), siyonist rejimin saldırılarının Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal etmenin yanı sıra ülkeyi son derece hassas bir dönemde daha da istikrarsızlaştırdığını belirtti.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.