Nikaragua, siyonist rejim ile tüm diplomatik ilişkileri kesti

Nikaragua hükümeti, Filistin halkıyla dayanışma amacıyla siyonist rejim ile tüm diplomatik ilişkileri kestiğini duyurdu.
Hükümetten yapılan açıklamada, "Nikaragua, yıkım ve barbarlığa maruz kalan Filistin halkı ve hükümetiyle daima dayanışma içinde olacaktır. Nikaragua, uluslararası hukuk ve devletler arası medeni ilişkileri düzenleyen sözleşmelere bağlı kalmak suretiyle, israil hükümetiyle tüm diplomatik ilişkileri kesme kararı aldı" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, "Filistin halkının yaşamına ve onuruna yönelik sürdürülen soykırımı, işgali ve kalıcı saldırganlığı kınıyoruz. Bu saldırı şimdi de Lübnan halkına karşı gerçekleştiriliyor. Suriye, Yemen ve İran'ı tehdit ederek bölge ve dünya barışını tehlikeye atıyor" denildi.
Kararın, Ulusal Meclis'in oy birliğiyle alındığı belirtildi.
Meclis, Devlet Başkanı Daniel Ortega'ya siyonist rejim ile ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulunmuş ve işgalcileri "insanlık düşmanı" ilan etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.