OCHA: Gazze'de 117 bin kişi hastanelere sığındı

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), Gazze’deki son durumu paylaştığı bir rapor yayınladı.
Yayınlanan raporda, Shifa ve Al-Quds hastanelerinin çevresinin bombalandığı, hasta ve sağlık görevlilerinin dışında 117 bin kişinin hastanelere sığındığı belirtildi.
Raporda ayrıca, Gazze'nin kuzeyinde hala faaliyette olan 10 hastanenin tümünün son günlerde defalarca tahliye edilmeye çalışıldığının altı çizildi. OCHA, saldırılar sonucunda hasta ve sağlık görevlileri dışında 117 bin kişinin bölgedeki hastanelere sığındığını ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.