On ülkenin yarın Filistin'i tanıması bekleniliyor

Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Belçika, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Andorra ve San Marino’nun, BM 80. Genel Kurulu’nda Filistin Devleti’ni tanıma kararını açıklaması bekleniyor.
Birleşmiş Milletler’in (BM) 80. Genel Kurulu kapsamında yarın New York’ta bir araya gelecek dünya liderlerinin gündeminde Filistin meselesi olacak.
Fransa, İngiltere, Kanada, Avustralya, Belçika, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Andorra ve San Marino’nun, Genel Kurul oturumunda Filistin’i devlet olarak tanıdıklarını resmen duyurması bekleniyor.
Toplantıda ayrıca Filistin sorununun barışçıl çözümü ve iki devletli çözümün uygulanması konulu uluslararası konferans düzenlenecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fas'ın Essaouira kentinde düzenlenen konferansa işgalcilerden katılım olmasını protesto eden göstericiler, işgal politikalarını kınayarak Filistin’e destek sloganları attı.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed El Şara, New York'ta düzenlenen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 80. oturumuna katılmak üzere Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti.
Pakistan'ın doğusundaki Pencap eyaletinde bir evin çatısının çökmesi sonucu beşi çocuk en az yedi kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı.
ABD'nin Washington eyaletinde orduya ait helikopterin düşmesi sonucu 4 asker hayatını kaybetti.