Pakistan'da muson yağmurları nedeniyle ulusal acil durum ilan edildi
Ülkede 14 Haziran'dan bu yana devam eden şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 937'ye yükseldi.
Pakistan'da 14 Haziran'dan bu yana devam eden şiddetli yağışlarda hayatını kaybedenlerin sayısı 937'ye yükselirken sellerin yaklaşık 30 milyon kişiyi etkilediği belirtildi.
Ülke genelinde 670 bin ev hasar gördü, 145 köprü yıkıldı. Seller ayrıca 3 bin 82 kilometre kara yoluna zarar verdi.
Sellerle mücadele eden Pakistan'a Dünya Bankasının 350 milyon, Dünya Gıda Programının 110 milyon, Asya Kalkınma Bankasının 20 milyon ve İngiltere'nin 40 milyon dolar yardım göndereceği belirtildi.
Bu arada muson yağmurları nedeniyle ulusal acil durum ilan edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Arama kurtarma kurumu, kötü hava koşulları nedeniyle Java Denizi'nde alabora olan bir Endonezya yolcu gemisinde en az 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve 129 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.
İşgal ordusu ateşkese rağmen Lübnan'ın güneyine topçu saldırıları düzenledi ve Tayri beldesinde bazı evleri ateşe verdi.
Rusya’da devam eden akaryakıt krizi, ülkenin en kritik kentlerinden St. Petersburg’a kadar yayıldı. Ukrayna’nın rafinerilere yönelik İHA saldırıları sonrası benzin istasyonlarında kilometrelerce araç kuyrukları oluştu.
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya'ya yönelik normalde 6 aylık dönemler halinde yenilenen bireysel yaptırımların süresini, bazı isimlerin listeden çıkarılması konusunda yaşanan anlaşmazlık nedeniyle yalnızca bir hafta uzattı.