Pakistan ve Türkiye bölgesel gelişmeleri görüştü
Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İshak Dar ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasındaki görüşmede bölgesel gelişmelerin ele alındığını ve itidal çağrısında bulunulduğunu aktardı.
Pakistan Dışişleri Bakanlığı'nın X platformunda yayınladığı bir gönderiye göre Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed İshak Dar, dün gece Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile telefon görüşmesi yaptı.
Taraflar bölgedeki son gelişmeleri ele aldı, diyaloğun ve itidalin öneminin altını çizdi.
Açıklamada, "Her iki lider de tüm taraflar arasında kısa sürede bir uzlaşmaya varılmasını umduklarını ve bunun bölgede kalıcı barış ve istikrara katkıda bulunacağını ifade etti. İki lider, karşılıklı çıkarlarını ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularda yakın koordinasyonu sürdürme ve çok yönlü Pakistan-Türkiye ortaklığını ilerletmek için üst düzey görüşmelere devam etme konusunda mutabık kaldılar." denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde işgalci rejimin açtığı ateş ve bombardıman sonucu bir Filistin şehit oldu, 3 kişi de yaralandı.
Gazze Şeridi'nde saldırıların başlamasından bu yana şehit sayısı 72 bin 991'e, yaralı sayısı ise 173 bin 219'a yükseldi.
İsveç Parlamentosu, sığınmacılar ve bazı göçmen grupları için kalıcı oturum izni uygulamasını sona erdiren yasa tasarısını onayladı.
Wall Street Journal, ABD ile İran arasındaki çatışmanın "kontrollü gerilim" çizgisinden çıkarak daha riskli bir safhaya girdiğini ve tarafların savaş ile barış arasındaki gri alanda tehlikeli bir denge yürüttüğünü yazdı.