Peru'da devlet başkanlığına ilk kez bir kadın getirildi

Peru'da Konge'nin görevden aldığı Castillo yerine Dina Boluarte devlet başkanı oldu.
Peru Kongresi, Başkan Yardımcısı Dina Boluarte'yi ülkenin yeni devlet başkanı olarak seçti.
Boluarte, yemin ederek ülke tarihinde devlet başkanlığını üstlenen ilk kadın oldu.
Boluarte, "siyasi ateşkes" ve "ulusal birlik" hükümetinin kurulması çağrısında bulunarak "tüm demokratik güçlerin temsil edildiği" bir kabinenin oluşturulmasına tüm sektörlerin katkı sağlayacağını söyledi.
Boluarte, Kongre'nin Pedro Castillo'nun yasama meclisini feshetmeye teşebbüs etmesinden birkaç saat sonra görevden alınmasının ardından yemin etti.
Kongre'yi feshederek OHAL ilan eden eski Devlet Başkanı Pedro Castillo, parlamentonun kendisine yönelik görevden alma kararının ardından gözaltına alınmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cezayir'de bir yolcu otobüsünün köprüden dereye düşmesi sonucu meydana gelen kazada, 18 kişi boğularak hayatını kaybetti, 9 kişi de yaralandı.
BM insan hakları ofisi, Mayıs ayı sonundan bu yana Gazze'de yardım ararken en az 1760 Filistinlinin katledildiğini, bunun da Ağustos başında yayımlanan son rakama kıyasla birkaç yüz kişilik bir artış anlamına geldiğini belirtti
ABD Başkanı Trump ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmesi ABD'nin Alaska eyaletinde başladı.
Rusya’nın Kamçatka bölgesindeki Klyuchevskoy Yanardağı yeniden faaliyete geçtiği, yanardağdan 9 kilometre yüksekliğe kadar kül püskürdüğü bildirildi.