Putin'den Ukrayna müzakereleri açıklaması
Putin, Rusya, ABD ve Ukrayna arasında 10-11 Kasım'da Abu Dabi'de yapılması planlanan üçlü müzakereleri Güvenlik Konseyi üyeleriyle görüştü.
Rusya, ABD ve Ukrayna temsilcilerinin 10-11 Kasım tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de bir araya gelmesi planlanıyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşın çözümüne yönelik yeni diplomatik görüşmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Putin, üçlü müzakereler öncesinde Rusya Güvenlik Konseyi üyeleriyle toplantı gerçekleştirdi.
Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre toplantıda, Ukrayna konusunda Abu Dabi'de düzenlenmesi planlanan üçlü müzakereler de ele alındı.
Putin, Rusya, ABD ve Ukrayna temsilcilerinin 10-11 Kasım tarihlerinde görüşmeler gerçekleştirmesinin planlandığını belirtti.
Rusya lideri, müzakerelere ev sahipliği yapması planlanan Birleşik Arap Emirlikleri yönetimine teşekkür etti.
Putin, BAE'nin Ukrayna konusunda yürütülen diplomatik girişimlere katkıda bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle BAE yönetimine teşekkür ederiz. BAE, Ukrayna krizinin ve insani sorunların çözümü konusunda bize sürekli yardımcı oluyor." dedi.
Putin, Abu Dabi'deki görüşmelere katılması planlanan Rus temsilcilerini de Güvenlik Konseyi toplantısına davet etti.
Kremlin'in yayımladığı görüntülerde, Rus heyetine başkanlık edecek olan Putin'in Müşaviri Vladimir Medinskiy'in de toplantıda yer aldığı görüldü.
Rusya Güvenlik Konseyi toplantısının başlangıcında konuşan Putin, görüşmenin temel gündeminin ülkedeki gıda güvenliği olduğunu söyledi.
Putin, Rusya'nın gıda güvenliğinin sağlanması ve güçlendirilmesine yönelik konuların değerlendirileceğini belirtti.
Toplantıda ayrıca Ukrayna konusunda yapılması planlanan diplomatik görüşmeler ele alındı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin saldırılarının yıkıma uğrattığı Gazze'de kış mevsimi yaklaşırken insani felaket derinleşiyor. Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), nüfusun yüzde 94'ünü oluşturan yaklaşık 2 milyon Filistinlinin acil barınma ve temel ihtiyaç malzemelerine muhtaç olduğunu duyurdu.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, garantör ülke olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) desteği sürdüreceklerini belirterek, Kıbrıs meselesinde en gerçekçi çözümün Ada'daki iki devletin yan yana var olması olduğunu bildirdi.
Fransa'da, ülke genelinde yaklaşık 600 bin kişinin katıldığı eylemler, 17 Ekim’den bu yana en yüksek katılımlı protestolar olarak kayıtlara geçti. Hayat pahalılığına tepki ve maaş artışı talebiyle düzenlenen kitlesel gösterilerde 448 kişi gözaltına alındı, 53 güvenlik görevlisi yaralandı.