Rusya'da sıcaklık eksi 60 dereceye düştü

Rusya'nın Saha Cumhuriyeti'ne bağlı Oymyakon kentinde hava sıcaklığı eksi 60 dereceyi gördü.
Dünya üzerindeki en soğuk insan yerleşimi olan Oymyakon'un bir köyünde bugün termometreler eksi 60 dereceyi gösterdi.
Aşırı soğuklar bölge halkının yaşam kalitesini etkilese de duruma alışkın oldukları göyülüyor. Açık havada zorunlu olmadıkça kalmayan bölge halkı, özelikle dışarda gözlük takmamaya özen gösteriyorlar. Çünkü açık havada gözlük takmak yüze yapışmasına neden olabiliyor.
Aşırı soğukların ve yaşandığı Oymyakon'da donmuş zemin, iç mekan sıhhi tesisatını zorlaştırıyor bu nedenle çoğu tuvalet dış mekanda bulunuyor.
Oymyakon Bölgesindeki Eğitim Bakanlığı, tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verildiğini, eğitimlerin uzaktan yapılacağını duyurdu.
Verkhoyansk ve Oymyakon iki yerleşim yerinde termometreler daha önce eksi 67 ve 1892'de eksi 67.8 olarak ölçmüştü.
Soğukluk rekoru ise Oymyakon'da 1924`te soğuk eksi 71,2 derece olarak kaydedilmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD; Rusya, Çin ve Kuzey Kore'den dört kişi ve tüzel kişiye yaptırım uyguladı.
İslami direniş hareketi HAMAS, ABD’nin bağlayıcı kararların çıkmasını engellemeye devam etmesinin, Washington’u bu insani suçlarda tam bir ortak haline getirdiğine dikkat çekti.
Gazze Şeridi’ne yardım bırakan bir uçaktan çekilen görüntüler, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren siyonist soykırım savaşının bıraktığı büyük yıkımı ortaya koydu.
Yemen'deki Ensarullah, işgalci rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarına karşılık olarak işgal altındaki Yafa’daki Ben Gurion Havalimanı’nı hedef aldıklarını duyurdu.