Rusya Harkiv bölgesine yeni saldırı dalgası başlattı
 
                         
                        Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun, Ukrayna'nın Harkiv bölgesine yeni saldırı dalgası başlattığını duyurdu.
Zelenskiy, Kiev'de resmi temaslarda bulunan Slovakya Cumhurbaşkanı Zuzana Caputova ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Rus ordusunun Harkiv bölgesine yeni saldırı başlatmasıyla ilgili olarak Zelenskiy, "(Saldırıyla ilgili) Tüm açıklamaların kesinlikle doğru ve adil olduğunu düşünüyorum. Rusya bu yönde (Harkiv bölgesi) yeni bir karşı saldırı dalgası başlattı." açıklamasını yaptı.
Ukrayna ordusunun Rus birliklerine yoğun topçu atışlarıyla karşılık verdiğini belirten Zelenskiy, "Şu anda bu yönde yoğun çatışmalar sürüyor." dedi. Zelenskiy, Ukraynalı komutanların bu bölgede olası bir saldırı durumunda hazırlıklı olduklarını belirtti.
Ukrayna Savuma Bakanlığı, Harkiv bölgesindeki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, Rus ordusunun, Harkiv'e saldırılarının geri püskürtüldüğü ve bölgenin savunmasını güçlendirmek için yedek birliklerin gönderildiği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijerya'da, darbe girişiminde bulunmaya çalıştıkları iddia edilen 42 askerin gözaltına alındığı bildirildi.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD'nin durdurulan nükleer silah denemeleri yapması durumunda Rusya'nın aynı şekilde hareket edeceğini bildirdi.
Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar'ın ara buluculuğuyla gerçekleştirilen görüşmelerde, ateşkesin devamı konusunda anlaşmaya varıldı.
Siyonist rejimin ve Yahudi çetelerin, işgal altındaki Batı Şeria'da yaklaşık 25 bin dönümlük alanda Filistinli çiftçilerin zeytin hasadı yapmasına engel olduğu, Filistinlilere ait 13 bine yakın zeytin ağacını yok ettiği belirtildi.