Rusya: Ukrayna'yla toprak takası önerisini asla tartışmayacağız
![Rusya: Ukrayna'yla toprak takası önerisini asla tartışmayacağız Rusya: Ukrayna'yla toprak takası önerisini asla tartışmayacağız](/img/NewsGallery/2025/2/13/442295/FeaturedImage/fac46d88-2364-4509-a0e2-c93684d56f54.webp)
Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova'nın Rusya ile Ukrayna arasında olası bir toprak takası önerisini asla tartışmayacağını söyledi.
"Ukrayna birlikleri Rusya topraklarından çıkarılacak. Yok edilmeyenler sınır dışı edilecek." diyen Peskov, Ukrayna ordusunun kısmen işgal ettiği Kursk bölgesine atıfta bulundu.
Moskova'nın böyle bir anlaşmayı asla tartışmadığını ve tartışmayacağını belirten Peskov, bu fikri "basitçe imkânsız" olarak nitelendirdi.
Aynı gün, Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev de Rusya ile Ukrayna arasında olası bir toprak değişimi fikrinin "tamamen saçmalık" olduğunu söyledi.
Bu açıklamalar, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Kiev ve Moskova’yı müzakere masasına getirmesi durumunda Rusya’ya doğrudan bir toprak takası önerme planının olduğu yönündeki son açıklamalarının ardından geldi.
Salı günü Trump, ABD Hazine Bakanı Scott Bessent’i, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmanın sona erdirilmesi konusunu görüşmek üzere Ukrayna'ya göndereceğini söyledi.
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın "yakında sona ermesi gerektiğini ve sona ereceğini" belirten Trump, Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda "Çok fazla ölüm ve yıkım yaşandı" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami direniş hareketi HAMAS liderlerinden oluşan bir heyet, Gazze Şeridi’ndeki ateşkes anlaşmasının uygulanmasını takip amacıyla Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî temaslarda bulunmak üzere gittiği Pakistan'ın başkenti İslamabad’a ulaştı.
ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'le görüşmesine ilişkin, " O da Başkan Putin gibi barış yapmak istiyor. Bu saçma sapan savaşı durdurmanın zamanı geldi." dedi.