Rusya'dan Belçika'ya “ağır misilleme” uyarısı
Rusya'nın Belçika Büyükelçisi Denis Gonchar, Brüksel merkezli Euroclear bankasında tutulan dondurulmuş Rus varlıkların kullanılmasının "ağır misillemeye" yol açacağını belirtti.
Rusya'nın Belçika Büyükelçisi Denis Gonchar, Rusya ile Belçika ilişkilerindeki en sorunlu hususlardan birinin dondurulmuş varlıklar olduğunu, bu varlıklara el konulmasının son derece yasa dışı olacağını ifade etti.
Gonchar, bunun aynı zamanda uluslararası hukuk, ikili anlaşmalar ve sözleşmeler uyarınca verilen taahhütleri de ihlal edeceğini kaydetti.
"Dondurulmuş Rus varlıklarının kullanılması ağır misillemeye yol açar." uyarısında bulunan Büyükelçi Gonchar, bu varlıkların kullanılmasının ya da el konulmasının, aynı zamanda Avrupa ve özellikle Belçika'nın mali itibarına çok büyük zarar vereceğini bildirdi.
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Rusya'nın dondurulmuş varlıklarının Ukrayna'ya sunulacak krediye teminat olarak kullanılması önerisi üzerinde çalışıyor.
Plan kapsamında Ukrayna'ya 140 milyar avro kredi sağlanacak.
Ukrayna, bu krediyi sadece Rusya'nın savaş tazminatı vermesi halinde geri ödeyecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Rus birliklerinin Zaporojye Bölgesi'nde Malaya Tokmaçka ve Rovnopolye yerleşimlerinin kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM) Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese, Gazze'de yürürlükte olan ateşkesin siyonist rejimin Filistinlilere yönelik soykırımını durdurmadığını belirtti.
HAMAS, siyonist rejimden Gazze Şeridi'nde yürüttüğü soykırım sırasında alıkoyduğu 1468 Filistinlinin isimlerinin bulunduğu listeyi teslim aldığını duyurdu.
Filipinler'in başkenti Manila'da on binlerce kişi, sel kontrol projelerindeki yolsuzluk iddialarına karşı sokaklara dökülerek protesto gösterileri düzenledi.