Rusya'dan Ukrayna'ya 623 İHA ve füze ile saldırı

Ukrayna, Rus ordusunun ülkesine 26 adet seyir füzesi ve 597 insansız hava aracıyla (İHA) saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusların Ukrayna'nın farklı bölgelerine yönelik füze ve İHA saldırısı düzenlediğini belirtti.
Zelenski, Rus ordusunun Ukrayna’ya 26 seyir füzesi ve 597 İHA fırlattığını, Çernivtsi kentine düzenlenen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.
Rusya'nın saldırılarını durdurmak amacıyla Moskova'ya yönelik yaptırımlarla baskı kurulması çağrısı yapan Zelenski, "Savaş ancak güçle durdurulabilir. Müttefiklerimizden yalnızca mesajlar değil, hayat kurtaracak eylemler bekliyoruz" dedi.
Ukrayna hava kuvvetleri, 319 İHA ve 25 füzeyi düşürdüğünü belirterek, bir füze ve yaklaşık 20 insansız hava aracının beş bölgeyi vurduğunu duyurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 90 kişi katledildi.
Suriye'nin Lazkiye iline bağlı kırsal bölgelerde çıkan orman yangınları nedeniyle Türkiye sınırındaki Keseb Sınır Kapısı geçici olarak kapatıldı.
İspanya'nın Zaragoza kentinde şiddetli yağışlar, sele yol açtı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Muhammed Şiya el Sudani ile telefonda görüştü.