Şiddetli yağışlar Filipinler'i vurdu: 19 ölü, 15 yaralı
Filipinler'de Luis ve Maymay tropikal siklonları ile güneybatı musonunun neden olduğu şiddetli yağışlar hayatı felç etti. Sel ve heyelanların etkili olduğu ülkede 19 kişi öldü, 15 kişi yaralandı, 4 kişi ise kayboldu.
Filipinler'de etkili olan şiddetli yağışlar can kayıplarını artırıyor. Luis ve Maymay tropikal siklonları ile güneybatı musonunun yol açtığı olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi yaralandı, 4 kişi ise kayboldu.
Ulusal Afet Riskini Azaltma ve Yönetim Konseyi tarafından yapılan açıklamada, aralıksız devam eden şiddetli yağışların tetiklediği heyelanların can kayıplarının başlıca nedeni olduğu bildirildi.
Olumsuz hava koşullarının ülke genelindeki 11 bölgede yaklaşık 2,27 milyon kişiyi etkilediği belirtildi.
Yetkililer, yaşanan afetler nedeniyle 900'den fazla tahliye merkezinin oluşturulduğunu ve yaklaşık 95 bin kişinin bu merkezlere yerleştirildiğini açıkladı.
Kayıp olduğu bildirilen 4 kişiyi bulmak için arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tayvan’da Çin doğumlu ve Çin ana karasından gelen eşlerin haklarını savunan Hsu Chun-ying, Çinli yetkililerle temas kurarak Tayvan siyasetine müdahale etmeye çalıştığı iddiasıyla 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Moskova'daki mahkeme, yasaklı içeriklerin kaldırılmadığı gerekçesiyle Telegram ve Google'a toplam 26 milyon ruble para cezası verdi.
Güney Kore'de, ABD ve Güney Kore hava kuvvetlerinin ortak kullandığı bir hava üssündeki savaş uçakları ile yer kontrol birimleri arasındaki telsiz görüşmelerini dinlemek ve ABD ordusuna ait askeri bilgileri toplamakla suçlanan eski iki Çin askeri gözaltına alındı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Harkov Bölgesi'ndeki Vodyanoye yerleşiminin kontrolünün Rus birliklerine geçtiğini, son 24 saatte 1061 uçak tipi İHA'nın düşürüldüğünü bildirdi.