Şifa Hastanesi'nde 100 şehidin naaşı çürüdü bebekler dahil 34 kişi vefat etti
İşgalil abluka altına aldğı Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde 100 şehidin naaşının çürüdüğü, prematüre bebekler ve yoğun bakım hastalarından 34 kişinin de vefat ettiği bildirildi.
İşgalci rejimin çevresini bombalamaya, her taraftan kuşatmaya ve yakıt ikmalini engellemeye devam etmesiyle Gazze'deki Şifa Tıp Kompleksi'nde yaşanan felaket bugün daha da kötüleşti.
Gazze'deki yetkililer, hastane avlusunda şu anda 100 cesedin çürüdüğünü, yakıtın bitmesi ve yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle onlarca prematüre bebek ve yoğun bakım hastasının hayatını kaybettiğini bildirdi.
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, çürüyen 100 şehit naaşını gömemediklerini, şu anda yaklaşık 200 ailenin Şifa Hastanesi civarında bulunduğunu ve evlerinden çıkamadıklarını bildirdi.
Bakanlık, cumartesi gününden bu yana Şifa Hastanesi'nde vefat sayısının 34'e yükseldiğini duyurdu.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Ebu El-Riş, "Elektrik kesintisi nedeniyle ölümlerin sayısı yoğun bakımda 27 hastaya ve 7 prematüre yenidoğana yükseldi." bilgisini verdi.
Filistin Kızılayı da bugün, bölgedeki tehlikeli koşullar nedeniyle hastaları ve sağlık personelini Merkezi Valilik'teki Kudüs Hastanesi'nden tahliye etmek için belirlenen araç konvoyunun durdurulduğunu duyurdu.
Kızılay, Gazze Şehri'nin Tel el-Hawa bölgesinde bulunan hastane çevresinde yoğun çatışmaların sürdüğünü belirterek, bölgeden top atışları ve şiddetli patlama seslerinin duyulmaya devam ettiğini kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Dışişleri Bakanlığı, Venezuela için en yüksek seviyedeki seyahat uyarısını yinelerken, bu ülkede ikamet eden vatandaşlarına "derhal" ülkeyi terk etmeleri çağrısı yaptı.
İngiltere ve Norveç, Rusya tehdidine karşı Atlantik'in kuzeyinde birlikte devriye yapacak "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı.
Almanya Hava Kuvvetleri, NATO'nun doğu kanadının korumasını güçlendirmek ve Rus hava ihlallerine karşı önlem amacıyla Polonya'ya 150 asker ve Eurofighter savaş uçakları konuşlandırdı.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı 32’nci Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Macaristan Dışişleri Bakanı Peter Szijjarto ile bir araya geldi.