Sırbistan'da orman yangınları sürüyor: Bir kişi hayatını kaybetti
Sırbistan'ın farklı bölgelerinde yüksek sıcaklık ve kuraklığın etkisiyle çıkan orman yangınlarına müdahale devam ederken, olaylarda bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Sırbistan Acil Durum Ofisi yetkililerinden Davor Vidovic, ulusal basına yaptığı açıklamada, ağustos ayının başından bu yana ülkenin çeşitli bölgelerinde çok sayıda orman yangını çıktığını belirtti.
Vidovic, halen 45 yangının aktif olduğunu ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktardı.
Smederevo yakınlarında dün gece çıkan yangında bir kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Vidovic, özellikle otluk alanlarda yangın riskine karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini söyledi.
Öte yandan, 5 Ağustos'ta Deliblato Kumları bölgesinde başlayan ve devam eden yangında 3 bin 500 hektardan fazla alanın zarar gördüğü bildirildi.
Yangınların büyük bölümünün kontrol altına alındığı belirtilirken, yüksek sıcaklık ve kuraklığın ülkede yangın riskini artırmaya devam ettiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna makamları, Harkiv bölgesine düzenlenen saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.
Moskova, Ukrayna'nın Rusya topraklarının derinliklerindeki askeri ve sanayi hedeflerine yönelik saldırılarda İngiltere yapımı insansız hava araçlarını kullandığına ilişkin haberlerin ardından Londra'yı "ağır bir bedel ödemekle" tehdit etti.
Pekin Yabancı Çalışmalar Üniversitesinde Kürt Dili ve Edebiyatı Bölümünün 2017'de başlayan hazırlık sürecinin tamamlandığı ve Çin Eğitim Bakanlığının onayının ardından ilk öğrencilerin Eylül 2026'da ders başı yapmasının planlandığı bildirildi.