Siyonist çeteler, sahte video ile Mescid-i Aksa'yı yakma tehdidinde bulundu

"Tapınak Dağı" isimli aşırı ırkçı bir siyonist yerleşimci örgütü, Mescidi Aksa'da büyük bir yangın çıktığını gösteren kurgu bir video yayınladı.
Siyonist çeteler, yayınladıkları sahte video ile Mescid-i Aksa’nın içinde yer alan Kubbetü’s-Sahra ve çevresinde büyük bir yangın oluşturarak asıl niyetlerini ortaka koydu.
Örgüt, “kesin zafer” ifadesiyle paylaştığı videoyu, ardından “yakında, bu günlerde” notuyla yeniden yayımladı.
Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri, yaptığı açıklamayla bu görüntülerin aşırı ırkçı Yahudi grupların Mescid-i Aksa üzerindeki emellerini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı
Sabri, "Bu grupların Aksa’yı ele geçirme ve burada saldırgan planlarını gerçekleştirme hayalleri yeni değil, köklü emellerdir ve bu tehlikeli adımlar konusunda uyarıyoruz." dedi.
X hesabından duruma tepki gösteren Kudüs meseleleri araştırmacısı ve uzman Dr. Abdullah Ma'ruf ise, “İslam dünyası, Mescidi Aksa'yı korumak için neyi bekliyor? Bu grupların Aksa’yı yıkma ve kontrol altına alma planlarında ciddi olduğunu ne zaman anlayacağız?” sorularını yönelterek, "Belki de Kudüs halkının, Mescid-i Aksa’yı korumak için son çare olarak her ne pahasına olursa olsun harekete geçmekten başka bir seçeneği kalmadı. Aksa’yı korumak, bu akıl almaz kişileri tamamen caydırmak için kararlılık ve güç gerektirir. Aksi takdirde Aksa’yı gerçekten kaybedeceğiz." değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen'deki Ensarullah, İran ve Gazze'ye destek amacıyla geniş kapsamlı bir miting düzenledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal rejiminin İran'a saldırılarıyla başlayan çatışmaların genişlemesinin kimsenin kontrol edemeyeceği bir yangına dönüşebileceği uyarısı yaptı.
İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasındaki üst düzey katılımlı toplantı Cenevre'de başladı.
Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen’in, işgalci siyonist rejim ve Amerika'ya karşı, mazlum Filistin halkına, ümmetin özgür insanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti’ne, sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.