Siyonist işgal rejimi Gazze'nin kuzeyine geçişi engelliyor

İşgal rejimi, Gazze'nin güneyine göçe zorladığı 1 milyon 750 bin Filistinlinin insani ara süresince evlerinin bulunduğu kuzey tarafına geçişini engelliyor.
İşgal rejiminin sözde ordu Sözcüsü Avichay Adraee X sosyal medya platformundan, Gazze'nin kuzeyinin savaş alanı olduğunu duyurdu.
"israil, Gazze Şeridi'nin güneyinden kuzeyine geçişe izin vermeyecektir." diyen Adraee, çatışmalara verilen insani ara süresini Gazzelilerin güneye geçmeleri için tehditte bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'da 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna ve Orta Doğu'da yaşanan gelişmeler ve olası riskleri göz önünde bulundurduğumuzda 3. Dünya Savaşı ihtimali ihtimali artıyor. Bundan ötürü endişe duyuyorum." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı kabul etti.
ABD, İran'ın savunma sanayisi için hassas makinelerin tedariki ve nakliyesini sağladıkları gerekçesiyle 1 kişiyi ve 8 şirketi yaptırım listesine ekledi.