Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'ya girerek cemaate saldırdı
Siyonist işgal rejimi sözde polisi, Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı.
Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün yaklaşık 70 bin Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa'da kıldı.
Akşam saatlerine doğru siyonist işgalci rejim, ses ve gaz bombası kullanarak Harem-i Şerif'te bulunan cemaati dağıtmaya çalıştı.
Silsile Kapısı'nda da siyonist işgalci rejimin sözde polisinin Filistinlilerin girişine izin vermemesi üzerine arbede yaşandı.
Çok sayıda Filistinlinin yaralandığı Mescid-i Aksa ve çevresindeki gerilim halen devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin Moldova'dan Norveç'e gitmek üzere planlanan uçuşunun, ülke hava sahasının bir drone nedeniyle geçici olarak kapatılması üzerine geciktiği bildirildi.
ABD merkezli yapay zeka şirketi Anthropic'te araştırmacı olarak görev yapan Jacob Coxon, şirketin ve sektördeki rakiplerinin yapay zeka geliştirme süreçlerinde yeterince sorumlu hareket etmediği gerekçesiyle görevinden ayrılacağını açıkladı.
Çinli teknoloji şirketi Huawei hakkında ABD'de açılan, teknoloji hırsızlığından İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik gözetleme faaliyetlerine kadar bir dizi suçlamayı içeren davanın duruşmaları New York'ta başladı.
İngiltere Başbakanı Andy Burnham, hükümetinin işgal altındaki Batı Şeria’daki işgalci siyonist rejim yerleşimlerinden yapılan ticareti yasaklama kararını savunarak, Londra’nın zorla yerinden edilmeye, yerleşimci şiddetine ve Filistinlilerin temel haklarının ihlal edilmesine karşı tavır aldığını söyledi.