Siyonist işgal rejimi Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını engelledi

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana işgal rejimi Mescid-i Aksa'da cuma namazı kılınmasını engelliyor.
65 yaş altı erkek ile 50 yaş altı kadınların Mescid-i Aksa'ya girişlerini engelliyor. Sabahın erken saatlerinden itibaren işgalciler, Aksa'nın etrafına bariyerler çekti.
Filistinliler, Mescid-i Aksa'ya yakın camilerde cuma namazını kıldılar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.