Siyonist işgal rejiminden Suriye'ye hava saldırısı

Siyonist işgal rejimi, Suriye'nin Humus kentinde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda en az 4 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.
Suriye rejiminin haber ajansı SANA, siyonist işgal rejiminin Humus'ta bazı bölgeleri hedef aldığını duyurdu.
Haberde, saldırı sonucu en az 4 kişinin öldüğü ve 7 kişinin yaralandığı, ayrıca maddi kayıp meydana geldiği ifade edildi.
Saldırıda hayatını kaybedenlerin sivil ya da asker olup olmadıklarına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.
Suriye Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
"Düşman, bu akşam, son aylarda gerçekleştirdiği yıpratma operasyonlarından yararlanarak, taarruzunu Trablus şehrinin kuzeyinden, Tartus'un güneyinde hava savunma atış menziline biraz yakın bir bölgeden gerçekleştirdi. Humus kenti yakınlarındaki hava savunması, düşmanın füze bombardımanına karşılık verdi ve füzelerin bir kısmını düşürmeyi başardı."
Siyonist işgal rejimi, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de askeri noktalara saldırılar düzenliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.