Siyonist işgal rejiminin "hastane tiyatrosu" alay konusu oldu

İşgal rejiminin, HAMAS'ın ana karargahı olduğunu öne sürdüğü Gazze'deki Şifa Hastanesi'ni işgal etmesinin ardından tüneller ve cephanelikler yerine, binada bulduğunu iddia ettiği paslı silahlar ve birkaç kamera ile karartılan bir bilgisayar görüntüsünü paylaştı.
Hastane saldırısı öncesi HAMAS, işgal rejiminin hastaneye yerleştireceği birkaç silahla dünya kamuoyuna aldatmaya ve hastane saldırısını meşrulaştırmaya çalışacağını açıklamıştı.
İşgal rejimi, saldırıdan bir gün sonra iddia ettiği paslı birkaç silahı servis etmesi dünya kamuoyunda alay konusu oldu.
Şifa Hastanesi'nin çevresini ve avlusunu tanklarla kuşatıp hastaneyi dış dünyaya tamamen kapalı tutan işgal rejiminden yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi'nin MR (manyetik rezonans görüntüleme) bölümünde "silahlar ve elektronik cihazlar" ele geçirildiği öne sürüldü.
Paylaşılan görüntülerde HAMAS'a ait olduğu ileri sürülen, bir bilgisayar, yarım kasa hurma, kitap gibi malzemeler ile paslı silah yer alıyor. İşgal rejiminin haftalardır, "HAMAS'ın ana karargahı olduğu için uluslararası korunma statüsünün kalmadığını" ileri sürdüğü Şifa Hastanesi'nde bulduğunu açıkladığı bulgular işgal medyasında da eleştiri konusu oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.