Siyonist işgalcilerin Gazze saldırılarında can kaybı 73 bin 90'a yükseldi
İşgal ordusunun Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı 73 bin 90'a yükseldi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, siyonist rejimin Ekim 2023'ten beri süren saldırılarında yaşanan can kayıplarına ilişkin son verilere yer verildi.
Son 48 saatte işgalcilerin saldırıları sonucu şehit olan 16 kişinin cenazesi ile 16 yaralının Gazze'deki hastanelere getirildiği belirtildi.
Bunlardan 7 Filistinlinin yeni saldırılarda şehit olduğu aktarılırken, 9 kişinin ise enkaz altından çıkarıldıkları kaydedildi.
Gazze'de ateşkesin yürürlüğe girdiği 10 Ekim 2025'ten bu yana işgalcilerin saldırılarında 1066 kişinin şehit olduğu, 3 bin 445 kişinin yaralandığı, enkaz altından ise 797 kişinin cansız bedeninin çıkarıldığı ifade edildi.
Siyonist işgalcilerin Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda toplam can kaybının 73 bin 90'a, yaralı sayısının 173 bin 553'e yükseldiği ifade edildi.
Gazze Şeridi'nde enkaz altında hala binlerce cenazenin bulunduğu belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada Başbakanı Mark Carney ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, siyonist rejimin 2 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda şehit sayısının 2 artarak 4 bin 303'e yükseldiğini bildirdi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.