Siyonist rejim Gazze'nin kuzeyine varil bombası attı

İşgal güçleri dün gece Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki yerleşim bölgelerine varil bombaları attı.
Daha önce işgalciler buldozerler tarafından, Cebaliye bölgesinin ortasına varil bombaları yerleştirmiş ve uzaktan patlatmıştı. Ancak bu sefer ilk kez havadan Gazze'ye varil bombası atıldığı belirtildi.
Filistin medyasının bildirdiğine göre, "Varil bombaları Gazze'nin kuzeyindeki yerleşim bölgelerine düşüyor ve çok güçlü patlamalara yol açıyor. Gazze sakinlerinin hissedebileceği yer sarsıntılarına neden oluyor."
Varil bombaları, son derece yıkıcı, ucuz maliyetli, ilkel yapımı bir silahtır. İnsan hakları savunucuları bu silahın uluslararası hukuka göre yasaklanması çağrısında bulunuyor.
Bu bombalar, 200 ila 300 kilogram arasında TNT patlayıcı madde taşıyabilir ve hedefe ulaştığında yangın çıkmasına yardımcı olan petrol türevleri ile dolu olabilir. Ayrıca, insanlara ve binalara zarar vermek amacıyla şarapnel etkisi yaratan metal parçaları, çiviler ve hurda parçaları içerir.
Varil bombalarının özelliklerinden biri, nispeten ucuz bir silah olmaları ve teknik yönlendirme gerektirmemeleridir. Helikopterlerden yoğun yerleşim bölgelerine atılarak büyük tahribata ve 250 metre çapında bir alan içerisinde devasa yangınlara neden olurlar.
5 Ekim'de işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye mülteci kampı ve kasabası ile geniş alanları kapsayan yoğun bir bombardıman başlattı. Ertesi gün, bu bölgelerin işgaline başladığını duyurarak "HAMAS'ın bölgede yeniden güç kazanmasını engelleme" iddiasını öne sürdü. Ancak Filistinliler, işgalcilerin bölgeyi işgal edip sakinlerini zorla yerinden etmek istediğini söylüyor.
ABD’nin geniş desteğiyle siyonist rejim, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye yönelik soykırım savaşı yürütüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.