Siyonist rejim Güney Lübnan'a İHA'larla saldırdı: 1 şehit, 5 yaralı

Siyonist rejim, Güney Lübnan'ın Bint Cebil ve Haspiyye bölgelerine üç ayrı saldırı düzenledi. İşgalci rejime ait insansız hava araçları (İHA) tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 1 kişi şehit olurken, 5 kişi de yaralandı.
Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, ilk saldırı Bint Cebil kent merkezindeki Şehit Salah Gandur Meydanı'nda bir araca düzenlendi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucu bir kişinin şehit olduğunu, 2 kişinin de yaralandığını açıkladı.
İkinci saldırı yine Bint Cebil bölgesindeki Şakra beldesinde bir araca düzenlendi ve 2 kişi ağır yaralandı.
Üçüncü saldırı ise Haspiyye'ye bağlı Şebaa beldesinde bir eve yönelik gerçekleştirildi. Bu saldırıda 1 kişi yaralandı.
4 bin şehit, 17 bin yaralı
Siyonist rejimin 8 Ekim 2023'te başlattığı Lübnan'a yönelik saldırılar, 23 Eylül 2024'te geniş çaplı bir savaşa dönüşmüştü. Bu süreçte 4 binden fazla Lübnanlı şehit olurken, yaklaşık 17 bin kişi yaralandı.
27 Kasım 2024'te Hizbullah ile sağlanan ateşkes anlaşmasına rağmen, siyonist rejim bu anlaşmayı sistematik biçimde ihlal etmeye devam ediyor. Resmi verilere göre, işgalciler ateşkesten bu yana yaklaşık 3 bin ihlal gerçekleştirdi; bu ihlallerde en az 231 kişi şehit oldu, 528 kişi yaralandı.
Öte yandan siyonist rejim, son savaşta işgal ettiği Lübnan'a ait beş tepeyi halen elinde tutuyor ve bu durum ateşkesin açıkça ihlali olarak değerlendiriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.