Siyonist rejim Lübnan'da kadın ve çocukları katlediyor

Lübnan Sağlık Bakanlığı, Cebeli Lübnan'a bağlı Şuf ilçesinin Cun beldesine düzenlenen hava saldırısında 8'i kadın, 4'ü çocuk 15 kişinin şehid edildiğini açıkladı.
Siyonist işgal rejiminin Lübnan'a yönelik hava ve kara saldırıları devam ediyor.
İşgalciler dün Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesine en az 12 hava saldırısı düzenledi.
Saldırılarda can kaybı yaşanıp yaşanmadığı ile ilgili bilgi verilmedi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, Cebeli Lübnan'a bağlı Şuf ilçesinin Cun beldesine düzenlenen işgal saldırısında ise 8'i kadın, 4'ü çocuk olmak üzere 15 kişinin şehid edildiğini açıkladı.
Saldırıda 12 kişinin de yaralandığı ve bölgede arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.
Lübnan Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 8 Ekim 2023'ten bu yana 203’ü çocuk, 644’ü kadın olmak üzere toplam 3 bin 287 kişi işgalciler tarafından katledildi, 14 bin 222 kişi de yaralandı.
Öte yandan işgal basınında yer alan haberlere göre, siyonist işgal rejimi sözde ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği kara saldırılarında ikinci aşamaya geçildi.
Maariv gazetesinde yer alan haberde, "Ordu, Lübnan'ın güneyinde kara saldırılarının ikinci aşamasına başladı ve 36. Tümen de Hizbullah'ın ikinci savunma hattına doğru manevra yapmaya başladı." ifadesine yer verildi.
Haberde, "ikinci aşamanın amacının Lübnan'da çözüme yönelik siyasi müzakerelerle ilgili her konuda Hizbullah'a baskı uygulamak olduğu" kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sana'daki milyonluk gösteriler, Gazze ve Filistinlilere tam desteklerini vurguladı, El-Aksa'yı savunmada taviz vermenin tehlikelerine karşı uyararak düşmanların komplolarıyla yüzleşmeye hazır olduklarını ilan etti.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.