Siyonist rejimin saldırılarından kaçan yaklaşık 100 bin sivil Suriye'ye sığındı

Siyonist işgal rejiminin Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlediği saldırılar nedeniyle yaklaşık 100 bin sivilin Suriye'ye sığındığı belirtildi.
Birleşmiş Milletler, artan siyonist rejim saldırılarından korunmak isteyen sivillerin Lübnan'dan Suriye kaçtığını açıkladı.
BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında "israil hava saldırılarından kaçarak Lübnan'dan Suriye'ye geçen Lübnanlı ve Suriyeli uyruklu kişilerin sayısı 100 bine ulaştı. Çıkışlar devam ediyor" dedi.
Grandi "Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği, yeni gelenlere destek olmak için yerel yönetimler ve Suriye Kızılayı ile birlikte dört sınır kapısı noktasında bulunmaktadır." açıklaması yaptı.
Sağlık görevlilerinin 24 saat sağlık hizmeti verdiğini belirten Suriye Kızılayı ise ekiplerin yollarda gıda paketleri dağıttığına dikkat çekti.
UNHCR'nin Suriye Temsilcisi Gonzalo Vargas Llosa, basına yaptığı açıklamada Lübnan'dan Suriye'ye geçenlerin yüzde 80'inin Suriye uyruklu, yüzde 20'sinin Lübnanlı olduğunu söylemişti.
The number of people who have crossed into Syria from Lebanon fleeing Israeli airstrikes — Lebanese and Syrian nationals — has reached 100,000. The outflow continues.
— Filippo Grandi (@FilippoGrandi) September 30, 2024
UNHCR is present at four crossing points alongside local authorities and @SYRedCrescent to support new arrivals. pic.twitter.com/7dtrghsMH4
(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.