Hartum Eyalet Hükümeti, Sudan'ın başkenti Hartum'un kuzeyindeki Omdurman kentine paramiliter Hızlı Destek Güçleri'nin (RSF) düzenlediği topçu saldırısında en az 65 sivilin öldürüldüğünü duyurdu.
Hartum Devleti Basın Ofisi'nden yapılan açıklamada, "Terörist milisler bugün (Salı) Karari bölgesindeki vatandaşları hedef alan topçu atışlarıyla en büyük insan katliamını gerçekleştirdi, 65'ten fazla kişiyi öldürdü, hastaneleri dolduran yüzlerce kişiyi yaraladı." denildi.
Hartum Valisi Ahmed Osman Hamza, hedef alınan bölgeleri ziyaret etti. Ziyaretler arasında, Omdurman'ın kuzeyindeki Karari mahallesindeki otobüs durağı da yer aldı. Açıklamada, yolcu otobüsüne düzenlenen top atışında 22 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Diğer kurbanların ise otobüs durağı yakınındaki bir pazar yeri ile sağlık merkezini hedef alan eş zamanlı topçu atışında hayatını kaybettiği belirtildi.
Vali, RSF'nin savunmasız vatandaşları hedef almasını kınayarak, "Bu saldırının amacı vatandaşları terörize etmek ve korkutarak güvenli bölgeleri terk etmelerini sağlamaktır." dedi.
Uluslararası topluma ve örgütlere, evlerinde, pazar yerlerinde ve sağlık kuruluşlarında "milisler" tarafından doğrudan hedef alınan sivillerin korunmasında rol oynamaları çağrısında bulundu.
RSF olayla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.
Sudan, 2023 yılının nisan ayının ortalarından bu yana Sudan Silahlı Kuvvetleri ile RSF arasında yıkıcı bir çatışmanın pençesinde.
Uluslararası kuruluşların tahminlerine göre, ölümcül çatışma sonucunda Sudan içinde ve dışında 27 bin 120'den fazla kişi hayatını kaybetti ve 14 milyondan fazla kişi yerinden edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İslam ümmetini zayıflatacak ve etkisiz hale getirecek en büyük etkenin iç bölünmelerin körüklenmesi olduğunu belirtti.
ABD Adalet Bakanlığı, Filistin destekçilerine ve antisemitizmle mücadele adı altında bir görev gücü oluşturulacağını duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump, Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum ile yaptığı görüşmede sınır güvenliği konusunda mutabık kaldıklarını belirtti.
Gazze'deki hükümet, siyonist rejimin HAMAS ile yaptığı ateşkes anlaşmasına rağmen Gazze Şeridi'ne insani yardımların girişini engellediğini ve geciktirdiğini açıkladı.