Suudi Arabistan Trump'ı yalanladı: Filistin devleti şartından vazgeçmedik

Suudi Arabistan, ABD Başkanı Donald Trump'ın, "Suudi Arabistan'ın siyonist rejimle normalleşme için Filistin devleti kurulması şartından vazgeçtiği" iddiasını yalanladı.
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Filistin devleti kurulmadan işgal rejimi ile ilişki kurmayacağını belirterek, Krallığın bu konudaki tutumunun değişmez olduğunu ve "müzakere ya da teklife tabi olmadığını" vurguladı.
Açıklamada, Prens Muhammed bin Selman'ın Suudi Arabistan'ın, "başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulması için gayretli çalışmalarını durdurmayacağını ve bu olmadan israil ile diplomatik ilişkiler kurmayacağını" vurguladığı ifade edildi.
Suudi Arabistan'ın "israilin yerleşim politikaları, Filistin topraklarının ilhakı ya da Filistin halkını topraklarından sürme çabaları yoluyla, Filistin halkının meşru haklarından taviz verilmesini kategorik olarak reddettiği" vurgulanan açıklamada "Bugün uluslararası topluma düşen görev, topraklarına sahip çıkmaya devam edecek ve topraklarını terk etmeyecek olan Filistin halkının çektiği ağır insani acıları hafifletmek için çalışmaktır." denildi.
Açıklamada, "Krallığın bu kesin pozisyonun müzakere ya da teklife tabi olmadığı ve Filistin halkı uluslararası meşruiyet kararlarına uygun olarak meşru haklarını elde etmeden, kalıcı ve adil bir barışa ulaşılamayacağı ve bunun önceki ABD yönetimine ve mevcut yönetime zaten açıkça ifade edildiği" belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNICEF, Sudan'ın Hartum eyaletinde kolera vakalarının son günlerde yaklaşık dokuz kat arttığını, ocak ayından bu yana bildirilen 7.700 vakadan binden fazlasını 5 yaş altı çocuklardan oluştuğunu, bir milyondan fazla çocuğun salgından etkilenme riski taşıdığını açıkladı.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.