Taliban, ABD’nin yaptığı saldırıların sonuçlarına katlanacağını söyledi
ABD, geçen hafta Taliban’a karşı düzenlediği hava saldırılarını savunurken Taliban, Washington’u iki taraf arasındaki barış anlaşmasını ihlal etmekle suçlayarak bu tür eylemlerin devam etmesi halinde birtakım sonuçları olacağı konusunda uyardı.
Taliban hareketi, bölgenin başkentini ele geçirmek amacıyla ülkenin güneyindeki Helmend vilayetine geniş çaplı bir saldırı başlatmıştı. Söz konusu saldırının ardından ABD ordusu, yenilgiye uğrayan Afganistan güvenlik güçlerine destek olmak amacıyla Taliban’a karşı hava saldırıları düzenlemişti.
Taliban sözcüsü Yusuf Ahmedi, yaptığı açıklamada şu açıklamada bulundu:
“ABD kuvvetleri Katar’ın başkenti Doha’da imzalanan anlaşmayı çeşitli şekillerde ihlal ederek Helmend vilayetindeki yeni gelişmelerin akabinde yoğun hava saldırıları başlattı. Bu tür eylemlerin devam ettirilmesi ve sonuçlarının sorumluluğu direkt olarak ABD tarafına yansıyacaktır”
ABD’nin başka vilayetlerde de benzer şekilde insansız hava araçları ile saldırılar gerçekleştirildiği belirtiliyor.
ABD ve Taliban hareketi arasında Doha’da imzalanan anlaşma, yabancı güçlerin Afganistan’dan çekilmesinin öngörüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya ile dört yılı aşkın süredir devam eden savaşta ülkesine yönelik uluslararası desteği güvence altına alma çabaları kapsamında Kanada’ya gitti.
Filipinler'in batı açıklarında bir yolcu feribotunda çıkan yangında en az 5 kişi hayatını kaybederken, onlarca yolcunun kayıp olduğu bildirildi.
Güney Lübnan'da saldırılarını sürdüren siyonist işgal güçleri, Mansuri beldesinde şiddetli patlamalar gerçekleştirdi. Bölgede insansız hava araçlarıyla patlayıcılar bırakılırken, çok sayıda belde ve bölge de hava ve topçu saldırılarına maruz kaldı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Ukrayna'nın farklı bölgelerine düzenlediği insansız hava aracı saldırılarında 5 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin yaralandığını açıkladı.