Trump: İran ve israil bir anlaşma yapmalı

ABD Başkanı Donald Trump, İran ve işgalci rejimin bir anlaşmaya varması gerektiğini ve varacağını savundu.
Trump, Truth Social adlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İran ve israil bir anlaşma yapmalı ve yapacaklar da… Tıpkı Hindistan ile Pakistan arasında yaptırdığım gibi." dedi.
Hindistan ile Pakistan örneğinde, ülkesinin "ticareti kullanarak akıl, uyum ve sağduyuyu masaya getirdiğini" savunan Trump, "İki mükemmel lider, hızlıca karar verip durdular! Ayrıca, ilk başkanlık dönemimde Sırbistan ve Kosova da onlarca yıldır olduğu gibi sert bir şekilde çatışmaya hazırdı ve bu uzun süreli anlaşmazlık savaşa dönüşmek üzereydi. Bunu ben durdurdum.-Biden bazı çok aptalca kararlarıyla uzun vadeli süreci zedeledi ama ben bunu yine düzelteceğim!-" ifadelerini kullandı.
Mısır ile Etiyopya arasındaki Nil Nehri üzerinde etkisi olan devasa baraj meselesini çözdüğünü iddia eden Trump, "Benim müdahalem sayesinde — en azından şimdilik — barış var ve bu da böyle devam edecek!" dedi.
"İran ile israil arasında da barış olacak"
Trump, "Aynı şekilde, yakında İran ile israil arasında da barış olacak! Şu anda birçok telefon görüşmesi ve toplantı yapılıyor. Çok şey yapıyorum ama asla bunun için takdir edilmiyorum… Olsun, halk bunu anlıyor. Ortadoğu’yu yeniden muhteşem yapalım!" ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peru'da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile telefonda görüştü.
Gazze'de, sözde insani yardım dağıtım merkezlerine düzenlenen saldırılarda 27 Mayıs'tan bu yana 300 sivil katledildi, 2 bin 649 sivil yaralandı.
Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta 11 askerden oluşan siyonist piyade kuvvetini anti-personel roketiyle vurduklarını bildirdi.