Trump: Kırım Rusya'da kalacak

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Ukrayna toprağı Kırım'ın Rusya'da kalacağını açıkladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın 2014 yılında ilhak ettiği Ukrayna'ya bağlı Kırım'ın Rusya'da kalacağını belirtti.
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise bir açıklama yaparak, Ukrayna'nın topraklarının hiçbir bölümünü Rusya'ya ait olarak tanımayacağı da dâhil olmak üzere barış görüşmelerinin dayandığı ilkelerinde bir değişiklik olmadığını söyledi.
Trump'ın ilk Başkanlık dönemindeki dışişleri bakanı Pompeo, 2018 yılında ABD'nin "Rusya'nın Kırım'ı ilhak girişimini" reddettiğini ve Ukrayna'nın toprak bütünlüğü yeniden sağlanana kadar devam etme sözü verdiğini ifade etmişti.
Gümrük tariflerinin ardından Çin lideri Xi Chinping'in de kendisini aradığını belirten Trump, "Anlaşma için görüşmeler sürüyor" dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Myanmar'da meydana gelen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki deprem nedeniyle 3 bin 700'den fazla kişi hayatını kaybetti, 114 kişi hala kayıp.
Irak, Suriye üzerinden Akdeniz limanlarına petrol taşıyan Irak petrol boru hattının yeniden canlandırılması da dâhil olmak üzere çeşitli konuları ele almak üzere Suriye'nin başkenti Şam'a heyet gönderildiğini duyurdu.
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'ndeki bir altın madeninde meydana gelen göçükte 10 kişi hayatını kaybetti.
Nijerya’nın Benue eyaletinde silahlı kişiler tarafından 2 yolcu otobüsüne düzenlenen saldırıda, 15 kişi kaçırıldı.