UAD'nin kararına rağmen işgal çetesi Refah'ı bombaladı
Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Refah kentindeki saldırılarını durdurma kararı almasına rağmen işgal çetesi Refah'a ikinci kez düzenlediği saldırıda birçok Filistinli şehid oldu.
İşgal çetesi, Refah şehrinin Avni Dahir Caddesi'ni hedef aldı. Saldırı sonucu birçok Filistinli şehid oldu.
İşgal çetesinin savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde Şireytih ailesine ait bir evi bombalaması sonucu bir kadın şehid olurken, çok sayıda kişi yaralandı.
UAD, yeni tedbir kararlarında, işgal çetesinin Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasına, insani yardımları engellememesine ve suçlarını araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişini engellememesine hükmetmişti.
UAD'nin işgal çetesi hakkındaki yeni tedbir kararlarını açıklamasından kısa süre sonra işgal çetesi, dün Refah kentinin merkezindeki birçok bölgeyi yoğun şekilde bombalayarak çok sayıda Filistinliyi yaralamıştı.
İşgal çetesinin Gazze'ye şiddetli saldırılarını başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da alıkonulan Filistinlilerin sayısının 8 bin 855'e yükseldiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi heyeti, Suriye’nin başkenti Şam'a resmi ziyaret gerçekleştirdi.
Yunanistan’da çiftçiler tarafından binlerce traktörle yapılan yol kapatma eylemleri yoğunlaşırken, Atina–Selanik otoyolu dâhil kritik bazı yolların önemli bölümlerinin kapalı olduğu belirtiliyor.
İşgal rejiminin sözde ordu sözcüsü Avichay Adraee, Lübnan’ın güneyindeki iki köyü hedef gösteren bir harita paylaşarak hava saldırısı başlattı.
Gazze Şeridi'nde işgal rejimiyle iş birliği yapan milis grubunun lideri Yaser Ebu Şebab’ın, Kassam mücahitleri tarafından öldürüldüğü bildirildi.