Uluslararası Adalet Divanı, siyonist rejimin Birleşmiş Milletlere karşı yükümlülüklerini tartışmaya başladı

Filistin, Mısır ve Malezya’nın görüş bildireceği beş günlük oturumda, siyonist rejimin Filistin’e yönelik insani yardımlar konusunda alması gereken sorumluluklar masaya yatırılacak.
Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Adalet Divanı, bugün siyonist rejimin, Birleşmiş Milletler ve BM’nin bağlı kuruluşlarına karşı Filistin’in işgal altındaki topraklarında yerine getirmesi gereken yükümlülükler hakkında danışma görüşmeleri başlattı.
Oturumlar, beş gün sürecek ve Birleşmiş Milletler temsilcileri, 15 yargıçtan oluşan mahkeme heyeti önünde savunmalarını yapacak. Filistin devleti, günün büyük bir kısmında ilk savunmasını sunacak; ardından Mısır ve Malezya da görüş bildirecek.
Mahkeme gündemine göre, 28 Nisan ile 2 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan sözlü savunmalarla ilgili olarak, 44 ülke ve 4 uluslararası organizasyon bu görüşmelere katılacağını belirtti.
Bu hukuki sürecin başlatılmasına, geçtiğimiz Aralık ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından alınan bir karar vesile oldu. Norveç’in önerisiyle alınan karar, Uluslararası Adalet Divanı’ndan, siyonist rejimin Filistin halkına acil insani yardımların ulaştırılmasını kolaylaştırma ve bu yardımların engellenmemesi için sorumluluklarını belirleyen bir danışma görüşü talep etmeyi amaçlıyordu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yüzlerce Filistin destekçisi, Brezilya'nın en büyük şehri São Paulo'da bulunan "Globo" medya ağı önünde bir protesto gösterisi düzenledi.
ABD'deki Elizabeth City State Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.
İspanya ve Portekiz'in birçok bölgesinde büyük çaplı bir elektrik kesintisi yaşandı.
Gazze Şeridi Sağlık Bakanlığı, 7 Ekim 2023'ten bu yana yapılan işgal saldırılarında şehit olanların sayısının son 24 saatte 71 kişi artarak 51 bin 314'e ulaştığını bildirdi.