Brüksel merkezli Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), işgal rejiminin Gazze'de gazetecilerin katledilmesini kınadı.
IFJ'den yapılan açıklamada, gazetecilerin ölümleriyle ilgili derhal soruşturma başlatılması istendi. İşgal rejiminin Gazze'de gazetecileri katledilmesini kınandığı açıklamada, şimdiye kadar işgal rejimi saldırılarında hayatını kaybeden 62 gazetecinin isimlerine, ölüm tarihi ve yerlerine yer verildi.
Açıklamada ayrıca hayatını kaybetmeden önce muhabiri olduğu "Alghad" televizyon kanalına görüntülü bağlanarak gelişmeleri aktaran kadın gazeteci Ayat Haddura'nın "Bu, son video olacak" sözlerinin yer aldığı video da paylaşıldı.
Filistin resmi haber ajansı WAFA, işgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 6'sı kadın 62 gazeteciyi katlettiğini duyurmuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.