Umman Müftüsü El-Halili: siyonist rejim bu suçu işliyor ve İslam dünyası hiçbir şey yapmıyor

Umman Müftüsü Ahmed el-Halili, siyonist rejimin son günlerde Gazze'deki Al-Tabain Okulu'nda işlediği cinayetlere karşı İslam dünyasının sessizliğine tepki gösterdi.
El-Halili, Müslümanlara hitaben, "Siyonist rejimin suç çetesine karşı kendinizi, kendi silahınızla savunmanız gerektiğini ne zaman anlayacaksınız?" diye sordu.
El-Halili, sosyal medya platformu X üzerinden yayınladığı mesajda, siyonist rejimin Gazze'deki Al-Tabain Okulu'nda ibadet eden Filistinlilere karşı gerçekleştirdiği katliama işaretle "İlahi vacibatı yerine getirirken, işlenen suç ne kadar da büyüktür." ifadesini paylaştı.
Cumartesi sabahı siyonist rejim, Gazze'nin El-Derc semtindeki Al-Tabain Okulu'nda sabah namazı sırasında ibadet eden Filistinlileri hedef aldığı saldırısında 100'ün üzerinde Filistinli şehid olmuş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.
Konuyla ilgili olarak Umman Müftüsü Ahmed el-Halili, "Garip olan şu ki, bu suç çetesi, bu suçu işliyor ve İslam dünyası hiçbir şey yapmıyor. Suç Müslümanların gözü ve kulağı önünde işlendiğinde ve İslam dünyası bu suçlara sessiz kaldığında felaket ikiye katlanıyor. Allah'ım, bu ümmet bir risaleti olduğunu ve kendisini silahlarıyla savunması gerektiğini ne zaman anlayacak? Kendini silahıyla savunmayan herkes yok olacaktır." ifadelerini paylaştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.